Zigana’nın serinleme durağını yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Limni Gölü Tabiat Parkı, hava sıcaklıklarının arttığı yaz aylarında, serinlemek isteyen vatandaşlara ev sahipliği yapıyor. Seyahat tutkunlarının hoşça vakit geçirebildiği doğa harikası, nisandan beri yaklaşık 100 bin ziyaretçi ağırladı.

Sıcaklardan bunalan vatandaşlar, soluğu Zigana Dağı’nın eteklerinde yer alan ve tarihin her döneminde zorlu bir geçit olan Limni Gölü’nde alıyor. Gümüşhane’nin oksijen deposu niteliğinde olan tabiat parkı, ormanın içinde sunduğu atmosferi ve düşük nem oranı ile 7’den 70’e herkesi büyülüyor.

Zigana’nın nazar boncuğu

Denizden 2 bin 24 metre yükseklikte çam ormanlarının arasında yer alan ve “Zigana’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Limni Gölü, serinlemek ve dinlenmek isteyenler için ideal bir tercih oluyor.

Limni Gölü Tabiat Parkı’ndaki tesisin işletmecisi Mustafa Eroğlu, AA muhabirine, Limni Gölü’nün, Zigana Dağı eteklerindeki doğal bir tabiat gölü olduğunu belirterek, “Gölün etrafı sarıçam ağaçlarıyla kaplı. Piknik alanları bulunan, kameriyeleri, restoran ve konaklamak için bungalov evleri olan bir tesisimiz mevcut.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir