Zeugma Mozaik Müzesi’ne yoğun ilgi: Ziyaretçi sayısı 240 bini aştı!

Gaziantep’te yer alan ve dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi, yılın ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi ağırladı.

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 74 gün kapalı kalan Zeugma Mozaik Müzesi, açıldığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğruyor. 2024’ün ilk 7 ayında 242 bin ziyaretçi sayısına ulaşan müzede, bu yıl ziyaretçi rekoru kırılması bekleniyor.

Yüzlerce eser sergileniyor

Gaziantep’te tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve 30 bin metrekarelik alanda kurulu Zeugma Mozaik Müzesi’nde “Çingene Kızı”, “Mars heykeli”, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaikler gibi yüzlerce eser sergileniyor.

Geçen yıllara oranla ziyaretçi sayısının deprem tarihine kadar 3 katı oranında arttığını söyleyen Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, “Gaziantep Mozaik Müzesi açıldığı günden bugüne kadar çok yoğun ilgi gören, ülkemizin ve bölgenin en önemli müzelerinden birisidir. 2023 yılında 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler yaşandı, gerçekten çok üzücü bir dönem yaşadık. 2023 yılında 6 Şubat depremlerinden önce biz sezona çok hızlı girmiştik. 2022 yılının Ocak ayında ağırladığımız 11 bin ziyaretçi sayısını 2022 yılının Ocak ayında ise iki katının üstüne çıkardık. Depremden sonra da müzemiz, ziyaretçi ve personel güvenliği açısından 74 gün kapalı kaldı. 2023 yılının Ramazan Bayramı’nın bir gün öncesi resmi açılışımızı yaptık ve o sezonu bu şekilde tamamladık.” ifadelerini kullandı.

“2022 yılındaki 440 bin ziyaretçi rekorunu kırmak istiyoruz”

2024 yılına çok hızlı girdiklerini belirten Çomak, “Geçtiğimiz Ramazan ve Kurban Bayramı’nda günlük ziyaretçi rekorunu kırdık. Bir günde 6 bin 220 rakamını gördük. Bayram tatili nedeniyle 38 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu da bize şunu gösterdi; 2024 yılında turizm sezonu bu bölgede çok iyi geçecek. Hedefimiz de aslında 2022 yılındaki 440 bin rakamlarını inşallah geçmektir.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir