Zengezur el sanatının göz alıcı eserleri İstanbul’da sergilendi

Azerbaycanlı gazeteci İskender Serdarlı, 2010 yılında şeker hastalığı nedeniyle mesleğini bırakmak zorunda kaldı ve yürüyemez hale geldi. Eşi Lale Serdarlı, eşini depresyondan kurtarmak amacıyla Zengezur halk sanatına yönlendirdi.

Lale Serdarlı, eşinin ürettiği takılar için kutular yapmaya başlayarak el sanatlarına adım atan İskender Serdarlı, 2016’dan bu yana ailesiyle birlikte Batı Azerbaycan’ın kültürel mirasını yansıtan 70 sandık üretti.

Eserler, “Turan Yolu – Zengezur Koleksiyonu” adı altında İstanbul’da sergilendi ve büyük ilgi gördü. Sergi, Tek Hedefimiz Eğitim Derneği ve Harı Bülbül Azerbaycan Vizyon Tiyatro Derneği iş birliğiyle Valide Sultan Gemisi’nde düzenlendi ve Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından destekleniyor.

Açılış konuşması yapan Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade, Batı Azerbaycan’ın tarihi ve kültürel zenginliğini vurguladı. Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasoov ise Azerbaycan kültürünü Türkiye’de tanıtmanın önemine değindi.

İskender Serdarlı, sanatla yeniden hayata döndüğünü belirtti. 2010 yılında şeker hastalığı nedeniyle depresyona girdiğini, ancak el sanatları sayesinde iyileştiğini ifade etti.

Eşi Lale Serdarlı da eşinin iyileşmesine yardımcı olduğu için gururlu olduğunu söyledi. Programın sonunda Serdarlı Ailesi’ne teşekkür plaketi takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir