Zaman ile ilgili eserler burada: Türkiye’nin ilk ve tek “Zaman Müzesi”

Konya’da yer alan ve restorasyon ile kültür turizmine kazandırılan Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor.  

Türkiye’de ilk ve tek

Konya’nın binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarihi Sille Mahallesi’nde bulunan Türkiye’nin ilk ve tek Zaman Müzesi’nde Roma döneminden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan birçok eser, ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor. 5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sille Şapeli’nde kurulan Zaman Müzesi’nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait yüzlerce yıl kullanılan ve zamanı gösteren araçlar bulunuyor.

Sille’nin çok kültürlü yapısını yansıtıyor

Sille’nin binlerce yıl süren çok dinli ve çok kültürlü yapısını yansıtan müze, Sille’de Baraj yolunun güney-batı kısmında kalan mezarlığın üzerinde yer alıyor. Bu yönüyle Müslüman ve Hristiyan mezarlıklarıyla yan yana ve iç içe olan müzenin ilgi çeken eserleri arasında; Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, cep ve masa takvimleri, resmi dairelerde kullanılan el yazma ve baskı takvimler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir