Yıldız Sarayı’nı 1 haftada 39 bini aşkın kişi ziyaret etti

Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Yıldız Sarayı, halka açıldığı 20 Temmuz 2024 Cumartesi gününden bu yana ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan saray, 1 haftada 39 bin 385 kişiyi konuk etti.

İlk kez ziyarete açıldı

Uzun yıllar devam eden restorasyon, konservasyon ve peyzaj çalışmalarının ardından ziyarete açılan sarayda “Büyük Mabeyn Köşkü”, “Çit Kasrı”, “Küçük Mabeyn Köşkü” ve “Has Bahçe” başta olmak üzere birçok yapı ve alan tarihinde ilk kez görüldü.

Büyük Mabeyn Köşkü

Sultan 2. Abdülhamid’in hayatına, kişiliğine ve liderliğine ışık tutan eserler ilk defa “müze” konseptinde sergilendi. Yıldız Sarayı’nda ilk defa açılan “Büyük Mabeyn Köşkü” en çok ziyaret edilenler arasında dikkat çekti.

Hamid Bahçesi

Tarihte “Hamid Bahçesi” olarak adlandırılan, bitki çeşitliliği, doğal nehir görünümündeki su yolu ve peyzaj tasarımıyla hayranlık uyandıran bahçe de ziyarete açılan mekanlar arasında yer aldı.

Çit Kasrı’nda oluşturulan Sultan 2. Abdülhamid Müzesi önünde de zaman zaman kuyruklar oluştu. Milli Saraylar koleksiyonlarından seçilen, Sultan 2. Abdülhamid’e ve dönemine tanıklık eden eserler, tarih ve sanat meraklılarının ilgisini topladı.

Sultan 2. Abdülhamid ile özdeşleşen, büyüklüğü ve zenginliğiyle “benzersiz” olarak tarif edilen kütüphane de yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Tarihinde ilk kez gezilebilen kütüphanede ziyaretçiler, binlerce nadir eser arasında bambaşka bir atmosferi deneyimleme şansını yakaladılar.

Şehrin gözde rotaları arasında

Asıl şeklini Sultan 2. Abdülhamid döneminde alan Yıldız Sarayı, 1 hafta gibi kısa bir sürede “şehrin en çok ziyaret edilenleri” arasındaki yerini aldı. Sultan Abdülhamid ile özdeşleşen saray, 1 Eylül’e kadar pazartesi dışında her gün ücretsiz olarak gezilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir