Yazın ayrı kışın ayrı güzel! Doğa tutkunları İç Anadolu’nun zirvesinde buluşuyor

İç Anadolu’nun zirvesi olan Erciyes, yaz döneminde gerçekleştirilen zirve tırmanışı, gondol turları, ATV seferleri ve meteor izleme gibi etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Her mevsim doğaseverlerin gözdesi

Kış aylarında uluslararası standartlarda ve farklı eğimdeki pistleriyle kayak tutkunlarının uğrak noktalarının başında gelen Erciyes Dağı, yaz döneminde de çok sayıda sosyal etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Gün doğumunda Erciyes manzarası

İç Anadolu’nun zirvesi Erciyes Dağı’nı gezmek isteyenler, düzenlenen ATV safariyle doğayı keşfederek, 2 bin 200 rakımda oluşturulan patika yollarda gezebiliyor. Tarifeli zirve tırmanışına katılan doğaseverler, adrenalin dolu bir yürüyüşün ardından gün doğumunu Erciyes’in zirvesinde izleme imkanı buluyor.

Gökyüzü meraklıları bir araya geliyor

Aynı zamanda geleneksel hale gelen meteor yağmuru izleme etkinliği de gökyüzü meraklılarını Erciyes’te bir araya getiriyor. Ziyaretçiler, gezegen ve takımyıldızı konusunda yapılan bilgilendirmenin ardından teleskoplarla gökyüzünü yakından gözlemleme şansını yakalıyor.

Yaz aylarında sıcaktan bunalanlar için Erciyes’in bulunmaz bir yer olduğunu vurgulayan Erciyes AŞ Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu, “Sıcak havalarda gelinecek en güzel yerlerden birisi Erciyes. Burada serinlik, aktivite ve temiz hava var.” dedi.

Erciyes’in hem kış turizminde hem yaz döneminde yapılan etkinliklerle önemli bir destinasyon olduğuna dikkati çeken Akşehirlioğlu, şunları kaydetti:

“Günübirlik piknik alanlarımız var. Sucuk ekmeğini kendisi yapmak isteyen vatandaşlarımız bu alanları ücretsiz kullanabiliyor. Hacılar ve Tekir bölgesindeki gondollarımızı yazın Erciyes’i görmek isteyen vatandaşlarımız için sürekli çalıştırıyoruz. Bizden en çok çadır kamp alanı isteniyordu. Bu yıl onu da hayata geçirdik. Vatandaşların güvenli bir alanda temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yer oluşturduk. Gününü biraz daha hareketli geçirmek isteyen vatandaşlarımız ise ATV turlarını tercih edebilirler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da zirve tırmanışlarımız olacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir