Yamaç paraşütü tutkunları Uçmakdere’de buluşuyor!

Tekirdağ’da yer alan Uçmakdere, yamaç paraşütü yapmak isteyen yerli ve yabancı ekstrem spor tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor.

Manzara ve adrenalin bir arada

İstanbul ve yakın kentlerden gelen paraşütçüler, Marmara Denizi’nin mavisi ve sonbaharda Ganos Dağı eteklerindeki ormanlarda oluşan görsel şöleni gökyüzünden izleme şansını yakalıyor.

Marmara Denizi ile Ganos Dağı eteklerindeki ormanların bütünleştiği bölgede, 250 ve 600 metrelik pistlerden rüzgarın durumuna göre gün boyu uçuşlar sürdürülüyor. 250 ve 600 metrelik pistlerden yapılan yamaç paraşütü, İstanbul’a 170, Edirne’ye 180 ve Kırklareli’ne 160 kilometre uzaklıkta olması sebebiyle çevre illerden birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Uçmakdere’nin yamaç paraşütü için en cazip yerlerden olduğunu ifade eden Yamaç paraşütü Pilotu Okay Güzel, şöyle konuştu:

“Gelen ziyaretçilerin taleplerine göre farklı pistlerden uçuşlarımızı yapıyoruz. Genellikle insanlar 650 metrelik pistten uçuş yapmayı tercih ediyor. Bu uçuşlarda daha fazla havada kalabiliyoruz. Çok sayıda ilden gelen oluyor, özellikle hafta sonları daha fazla yoğunluk yaşanıyor. Yamaç paraşütü uçuşlarıyla burada her zaman bir turizm hareketliliği oluyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir