Yamaç paraşütü tutkunları Kastamonu’da buluşuyor!

Kastamonu, sağlanan destekler sayesinde yamaç paraşütü tutkunlarının önemli turizm destinasyonlarından biri haline geliyor.

Adrenalin tutkunlarının yeni rotası

Kastamonu’da turizmin geliştirilmesi, rekabetin artırılması, destinasyon altyapısının iyileştirilmesi ve turizm unsurları deneyiminin geliştirilmesi amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2024 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı çerçevesinde sağlanan destekle, Yamaç Paraşütü Eğitim Destinasyonu Projesi başlatıldı.

Yamaç paraşütü projesi ile Kastamonu destinasyonunun turizmde tanınırlığının artırılması ve havacılık sporları arasında en popüler branşlardan birisi olan yamaç paraşütünün geliştirilmesi hedefleniyor.

“Toplam 15 kişiye yamaç paraşütü eğitimi veriyoruz”

Türk Hava Kurumu Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Şirin, “THK olarak Kastamonu’ya P1 ve P2 seviyesinde yamaç paraşütünü getirebilir miyiz diye çalışmalara başlamıştık. KUZKA’nın teknik destek programı kapsamında destinasyon geliştirme çalışmalarına proje başvurusu yaptık. Projemiz kabul edildi. Bugün itibariyle 13 gencimiz, 2 yetişkinimiz olmak üzere toplam 15 kişiye yamaç paraşütü eğitimi veriyoruz. Buradaki amacımız Devrekani’de Tekkekayası mevkisinde her yıl P1 ve P2 seviyesinde eğitimlerin verilebilirliği haline getirmek. Yerelde havacılık sporlarına ilgi duyanlara bu eğitimleri sağlayabilmek istiyoruz.” diye konuştu.

“Buradaki eğitimlerden sonra yamaç paraşütü lisansımı yükseltmeyi düşünüyorum”

Karabük’ten Kastamonu’ya gelerek yamaç paraşütü eğitimi alan Ahmet İzmir, “Yamaç paraşütü eğitimini kulüp vasıtasıyla öğrendim. Düzenlenen toplantılarda anlatılanlardan ilgi duyup Kastamonu’daki eğitimlere katılmak isteğinde bulundum. İki gün boyunca teorik eğitimler aldık. Sonrasında yazılı sınav oldu, bu sınavdan geçtik. Bugün de uçuş eğitimlerimizi yapıyoruz. Daha sonrasında da yamaç paraşütü lisansımı yükseltmeyi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir