Yamaç paraşütçülerinin gözde adresi Kırantepe

Sakarya’da yer alan Kırantepe, yamaç paraşütçülerinin gözde adresi haline geldi. Kırantepe’ye ilk kez gelenler, tecrübeli pilotlar eşliğinde doğa ve şehir manzarasını gökyüzünden seyretmenin hazzını yaşıyor.

Serdivan ilçesindeki 235 metre rakımlı Kırantepe Sivil Havacılık Merkezi, uçuşa elverişliliğinin yanı sıra büyükşehirlere yakınlığı dolayısıyla yılın büyük bölümünde yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor. Özellikle yaz dönemlerinde neredeyse hiç boş kalmayan merkezde, ücret karşılığında atlayış yapılıyor.

Kırantepe’nin ziyaretçileri arasında adrenalin dolu sporu ilk kez deneyimlemek isteyen farklı yaşlardan gökyüzü meraklıları da yer alıyor.

Sakarya semalarında süzülerek doğa ve şehir manzarasını kuş bakışı görme fırsatı yakalayan ziyaretçiler, adrenalin ve uçmanın verdiği özgürlük hissini iliklerine kadar hissetmenin keyfini yaşıyor.

Sakarya Sportif Havacılık Kulübü üyesi Kubilay Ertürk, Türkiye’nin en güzel yamaç paraşütü alanlarından Kırantepe’nin hem öğrenciler hem de deneyimli pilotlar için uçuşa çok elverişli bir bölge olduğunu söyledi.

Alanın büyüklüğünün tecrübeli pilotların tekrar aynı yere iniş yapabilmesine imkan sağladığını, şehir düzlüğünde iniş alanları ve boş arazilerin bulunduğunu anlatan Ertürk, merkezin konumunun meteorolojik açıdan tehlike barındırmadığını, yamaçtaki ağaçların da kalkıştaki riski azalttığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir