Yaban hayatı ve doğanın buluşma noktası: Munzur Vadisi Milli Parkı

Tunceli’de yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı Türkiye’nin önemli milli parklarından biri olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

1971 yılında milli park ilan edilen alan, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatıyla göz dolduruyor. Ocak ayından itibaren yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan park, doğal güzellikleri ve endemik türleri ile de öne çıkıyor.

Munzur Nehri’nde rafting yapma imkanı sunan park, Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşam Ortamlarının Korunması Sözleşmesi (BERN) ile koruma altına alındı. Ziyaretçiler yüksek rakımlı dağlarda doğa yürüyüşleri yaparken, vadinin berrak sularında rafting keyfi yaşayabiliyor.

Munzur’da doğanın ve serinliğin keyfini çıkaran ziyaretçiler ayrıca kara yolunda ve dağ yamaçlarında başta yaban keçisi olmak üzere birçok yaban hayvanını fotoğraflayabiliyor.

Sarp ve meşe ağaçlarıyla kaplı dağların arasında süzülerek eğimin az olduğu bölgelerde menderes oluşturan vadiden geçen berrak Munzur Çayı’nın güzelliği dron ile havadan görüntülendi.

Munzur Vadisi Milli Parkı, doğal güzellikleri ve çeşitli aktiviteleri ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir