Vizesiz seyahat avantajıyla Karadağ’ın büyüleyici şehirlerini keşfedin!

Balkanlar’ın en sevilen rotalarından biri olan Karadağ, Adriyatik kıyısından yükselen dağları, eğlenceli turizm bölgeleri ve tarih kokan şehirleriyle sizi muhteşem bir yolculuğa davet ediyor. Vizesiz gidilebilen ülkeler arasında yer alan Karadağ’a planladığınız seyahatte rotanızı Tivat ve Kotor’a çevirerek dolu dolu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Tivat ve Kotor’u THY ile keşfedin

Türk Hava Yolları’nın Tivat uçuşları, direkt olarak İstanbul Havalimanı’ndan Tivat Havalimanı’na yapılıyor. Karadağ’ı yakından tanımanın en güzel yollarından biri olan Tivat’ta, sadece 12 km mesafede bulunan Kotor başta olmak üzere keşfedilecek birçok nokta bulabilirsiniz. Türk vatandaşlarından vize istenmediği ülkeye sorunsuz ve konforlu bir şekilde giriş yapabilirsiniz. 

Karadağ’ın cazibe merkezi: Tivat

Karadağ’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda yıldızı hızla parlayan Tivat, Kotor Körfezi’nde yer alan son derece güzel bir Akdeniz şehri. Limanları, plajları, doğal güzellikleri ve tarihi mekânlarıyla eşsiz bir rota sunan Tivat’ta lüks, eğlence ve dinamik yapıyı bir arada deneyimleyebilirsiniz.

Tivat’ın tarihi ve turistik durakları

Ljetnjikovac Buca

Ljetnjikovac Buca, Tivat’ta keşfedilmesi gereken muhteşem bir bağ evi. Tivat’ın simgelerinden biri haline gelen bu bağ evinde konaklayabilir veya yapıyı ziyaret edebilirsiniz.

Donja Lastva

Tivat’ın huzurlu ve güzel bir sahil mahallesi olan Donja Lastva, ziyaretçilerine şehir hayatından uzak ve bol oksijenli bir ambiyans sunuyor.

Çiçek Adası

Miholjska Prevlaka adıyla da bilinen Çiçek Adası’nda, rengarenk çiçeklerin sunduğu büyüleyici atmosferde tekne turlarına katılabilirsiniz.

Porto Montenegro

Kanadalı milyarder Peter Munk tarafından finanse edilen Porto Montenegro, 500’ün üzerinde yata ev sahipliği yapan devasa bir yat marinası. Bunun yanı sıra lüks otelleri, seçkin restoranları ve dinlenme alanlarını içeren Porto Montenegro; şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

İşkodra Gölü

Balkanların en büyük gölü olma özelliği taşıyan İşkodra Gölü, Karadağ ve Arnavutluk sınırlarında bulunuyor. Seyahatiniz sırasında kano ya da tekne kiralayarak bu eşsiz atmosferi keşfedebilirsiniz.

Tivat Şehir Parkı

Meşhur Tivat soylularından olan Radali ve Lukovic ailelerinin toprakları üzerine inşa edilen park, bölgenin en büyük botanik bahçesi olma özelliğine sahip. Tivat’a geldiğinizde bu parkı ziyaret edebilir ve muhteşem bitki örtüsünün tadını çıkarabilirsiniz.

Tivat’ın meşhur lezzetleri

Cesnica

Buğday unu, su ve şekerle yapılan Cesnica ekmeği, Tivat fırınlarının gözde lezzetleri arasında yer alıyor.

Dobos keki

Çikolata, karamel ve ince katmanlı sünger kekle hazırlanan bu nefis kek, bir fincan kahveyle muhteşem bir uyum yakalıyor.

Balıkçı çorbası

Sazan balığı ya da çeşitli nehir balıklarından yapılan balıkçı çorbası, şehrin en gözde lezzetlerinden biri.

Orta Çağ kenti: Kotor

Tarih boyunca en cazip liman kentlerinden olan Kotor, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bu muhteşem tarihi Akdeniz kenti, Venedik mimarisiyle zenginleşen sokakları ve tarihi yapılarıyla körfezin en güzel köşesinde sizleri bekliyor.

Kotor’un tarihi ve turistik durakları

Kotor Stari Grad (Eski Şehir)

Kotor’da gezilecek yerlerin başında gelen ve tarihi bir merkez olan Kotor Stari Grad; etkileyici ve görkemli mimarisi, taştan dar sokakları ve oldukça eski zamanlardan kalan yapılarıyla seyahat tutkunları için mükemmel bir adres. Ayrıca Kotor’un eski şehir kısmına geldiğinizde; Saat Kulesi, Ordu Meydanı ve Aziz Trifon Katedrali gibi birçok ünlü yapıyı ziyaret edebilirsiniz.

San Giovanni Kalesi

Kotor gezi rehberinde büyüleyici manzaralara ev sahipliği yapan rotalardan biri de San Giovanni Kalesi. 1350 basamağın ardından ulaşılabilen bu kaleden büyüleyici şehir manzarasını seyredebilirsiniz.

Kotor Denizcilik Müzesi

Orta Çağ’da önemli bir liman kenti olan Kotor’un bu özelliğini en iyi şekilde öğrenebileceğiniz yer olan Denizcilik Müzesi’nde denizciliğin yanı sıra Karadağ tarihi, kültürü ve yaşam tarzına dair birçok ipucu yakalayabilirsiniz.

Kotor Plajları

Kotor’da gezilecek yerlerden sonra kendinizi serin sulara bırakmak istiyorsanız büyüleyici atmosferiyle sizleri karşılayacak olan Kotor plajlarında mola verebilirsiniz.

Perast ve Adalar

Kotor’a gitmişken göreceğiniz en güzel noktalardan biri de Perast ve adaları. Araç trafiğine kapalı olduğu için keyfini çıkararak gezebileceğiniz bu minicik köy, Kotor’a sadece 15 dakika mesafede yer alıyor.

Kotor’un meşhur lezzetleri

Kotor’da deneyimleyeceğiniz yeni tatlar arasında bol etli, karidesli ve istiridyeli seçenekler bulabilirsiniz. Şehre geldiğinizde mutlaka tatmanızı tavsiye ettiğimiz lezzet ise vişneli bir pay olan pita visnja.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir