Van’da mavi bayraklı plaj! Mollakasım turkuaz suyuyla büyülüyor

Türkiye’nin mavi bayraklı plajları arasında yer alan Van’daki “Mollakasım Halk Plajı”, yerli ve yabancı turistler ile bölge halkının en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi’ndeki plaj, denizlere kıyısı olan kentlerin dışında mavi bayrağın dalgalandığı tek plaj olma özelliğine sahip.

Plaja 2018’de, “Çevre eğitimi ve bilgilendirme”, “yüzme suyu kalitesi”, “çevre yönetimi”, “güvenlik” ve “hizmetler” başlıkları altında belirlenen 33 kriterde yapılan değerlendirme sonucu mavi bayrak verildi. Plaj, her yıl göl kıyısındaki yazlıklarda ve kentteki otellerde konaklayan turistler, tatilciler ile kent sakinlerine ev sahipliği yapıyor.

Hava sıcaklığının artmasıyla Mollakasım Halk Plajı’na gelenler, hem oluşturulan alanlarda piknik yapıyor hem de gölde yüzerek serinliyor.

İşletme sorumlusu Akif Güven, mavi bayrak almaya hak kazanan plajın kentte serinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geldiğini söyledi.

Yoğun bir sezon yaşadıklarını anlatan Güven, “Vatandaşların piknik yaptığı alanlar görevliler tarafından sürekli temizleniyor. Plajımıza hem turistler hem de kent sakinleri ilgi gösteriyor. Bayram dönemini de yoğun geçirdik. Plajın üst kısmındaki piknik alanında çardaklar, mangal yakma bölümleri, oyun parkları, duş, market ve lavabo bulunuyor.” dedi.

Sezonun geçen yıla oranla daha yoğun geçtiğini ifade eden Güven, şöyle devam etti:

“Sabahın erken saatlerinde plajdaki tüm alanlar doluyor. Çardaklarda yer kalmayınca vatandaşlar getirdikleri çadırları kuruyorlar. Mavi bayrağı almak için 33 kriter gerekiyor. Her yıl bu 33 kriteri yerine getirerek bayrağı alıyoruz. Çevre düzeni, sahilin ve suyun temizliği gibi faktörler burada etkili oluyor. Misafirlerimizin de bize yardımcı olmalarını istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir