UNESCO listesindeki tarihi mezarlıkta hafta sonu yoğunluğu!

Bitlis’te yer alan ve dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı olan Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda özellikle hafta sonları ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

200 bini aşkın ziyaretçi

UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesi’nde bulunan Selçuklu Meydan Mezarlığı, bölgede en çok ziyaret edilen tarihi mekânların başında geliyor. “Türklerin Anadolu’ya girişinin kapısı” olarak adlandırılan Ahlat’ta, 210 dönüm alana kurulu olan tarihi mezarlık, son 6 ayda 200 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Tarihte zaman yolculuğu

“Sakin Şehir” ünvanına sahip olan Ahlat’a gelen ziyaretçiler, İslam tarihinin en önemli miraslarından Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı gezme şansını yakalıyor. UNESCO listesindeki bölge, üzerlerindeki kabartmalar, motifler, kitabeler ve yazılarla tarihe ışık tutan abidevi mezar taşlarıyla ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor.

İl dışından Bitlis’e gelen misafirlerini Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’na getiren Şahin Şerefoğlu, “Ahlat’taki Türk İslam Mezarlığı’nı ziyaret etmek için arkadaşlarımla buraya geldik. Burası çok büyük bir İslam Mezarlığı. Burası dünyanın en büyük İslam Mezarlığı olması sebebiyle inanılmaz bir talep ve turist akını var. Ülkemizde ve Ahlat’ımızda böyle bir tarihi eserin bulunması bizim için büyük bir şanstır. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ediyorum.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir