Uçmakdere yamaç paraşütü tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor!

Tekirdağ’da yer alan Uçmakdere, yamaç paraşütü yapmak isteyen yerli ve yabancı ekstrem spor tutkunlarını Kurban Bayramı’nda da gökyüzüyle buluşturuyor.

Özellikle İstanbul ve yakın kentlerin yanı sıra farklı ülkelerden de gelen ekstrem spor tutkunları, mavi ile yeşilin buluştuğu güzellikleri gökyüzünden izliyor.

250 ve 600 metrelik pistlerden uçuş yapılıyor

Marmara Denizi ile Ganos Dağı eteklerindeki ormanların bütünleştiği bölgede, 250 ve 600 metrelik pistlerden rüzgarın durumuna göre gün boyu uçuşlar sürdürülüyor.

Dünyanın dört bir yanından maceraseverleri ağırlıyor

İstanbul ve yakın illerin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, İran ve Orta Doğu’dan misafir ağırlayan Uçmakdere’den 2022’de 20 bin, 2023’te 30 bine yakın uçuş yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, tatilcilerin yamaç paraşütüyle bölgenin güzelliklerini gökyüzünden izlemenin tadını çıkardığını belirterek, “Tekirdağ’ın İstanbul’a yakın olması turizm için bir fırsat. İnsanlar özellikle doğası, denizi, gastronomisi ve birçok aktivite yapma imkanı olmasından dolayı Tekirdağ’ı tercih ediyor. Özellikle bayram tatilinde ilimizde turizm bölgelerinde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle yamaç paraşütü yapanların ilgisi bir hayli fazla. Ekstrem spor tutkunları yamaç paraşütü yaparak gökyüzüyle buluşuyor.” dedi.

1 yorum
  1. 1985-90 arası Kumbağ da tatil yapmıştık. Kumbağ-Uçmakdere arasındaki yol korkutucu idi. Hakikaten uçurumdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir