Uçmakdere dünyanın dört bir yanından maceraseverleri ağırlıyor

Tekirdağ’da yer alan Uçmakdere, yamaç paraşütü yapmak isteyen yerli ve yabancı ekstrem spor tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor.

İstanbul ve yakın kentlerden gelen paraşütçüler, Marmara Denizi’nin mavisi ve sonbaharda Ganos Dağı eteklerindeki ormanlarda oluşan görsel şöleni gökyüzünden izleme şansını yakalıyor.

250 ve 600 metrelik pistlerden uçuş yapılıyor

250 ve 600 metrelik pistlerden yapılan yamaç paraşütü, İstanbul’a 170, Edirne’ye 180, Kırklareli’ne 160 kilometre uzaklıkta olması sebebiyle çevre illerden birçok ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle İstanbul ve yakın kentlerden gelen paraşütçüler, rüzgarın durumuna göre sürdürülen uçuşlara katılarak heyecan dolu anlar yaşıyorlar.

Yamaç paraşütüyle insanlara farklı bir deneyim yaşattıklarını ifade eden Paraşüt Eğitmeni Gökhan Baran, “Özellikle hafta sonu uçuşlar daha yoğun oluyor. Hafta sonu daha fazla günübirlik tatilci bölgeye geldiği için uçuşlarda da artış oluyor. İstanbul’a yakın olmamız bizim için avantaj. İstanbul’dan çok sayıda ziyaretçi gökyüzüyle buluşmak için buraya geliyor. Rüzgar durumuna göre farklı pistlerimizden uçuşları yaptırıp, herkesi buradan güzel anılarla uğurluyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir