Türkiye’nin en yüksek tatlı su gölünde manzara ve adrenalin bir arada!

Türkiye’nin en yüksek rakımlı göllerinden biri olan Ağrı’daki Balık Gölü, doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasıyla yerli ve yabancı turistleri cezbediyor.

Su sporlarının gözde adresi

Son yıllarda artan popülerliği ile Ağrı’nın önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelen Balık Gölü, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de ziyaretçiler unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler göl çevresinde trekking, kampçılık, doğa yürüyüşü ve bisiklet turları gibi aktiviteler yapabiliyor.

Türkiye’nin en yüksek tatlı su gölü

Türkiye’nin en yüksek tatlı su gölü olma özelliğini taşıyan Balık Gölü, kendine özgü endemik birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Gölde bulunan iki adadan biri olan küçük adada kadife ördekler kuluçkaya yatarken, gölde ise kırmızı benekli alabalık, siroz sazanı ve aynalı sazan gibi balık türleri yaşıyor.

Balık Gölü’nün kendine özgü endemik birçok bitki ve hayvan türünü barındığını söyleyen İşletme sahibi Yakup Birlik, “Son 4 yıldır burada turizme yönelik işletmecilik yapmaya çalışıyorum. Burası Türkiye’nin en yüksek tatlı gölünün bulunduğu Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Balık Gölü, burası yaz aylarında çok fazla rağbet görüyor, çünkü muhteşem bir doğası var.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir