Türkiye’de ziyarete açılan ilk mağara: Astım hastaları ve turistler akın ediyor!

Alanya’da, iskele inşaatı için kullanılmak üzere taş ocağı açılırken dinamit patlatılması sonucu tesadüfen keşfedilen Damlataş Mağarası, turistlerin yanı sıra şifa arayan astım hastalarının da ilgi odağı oldu.

Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan ve 1948 yılında keşfedilen Damlataş Mağarası, astım hastalarına umut olurken, yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Her yıl binlerce turistin uğrak noktası haline gelen Damlataş Mağarası, Türkiye’de turizme açılan ilk mağara olma özelliğini taşıyor.

Mağaranın içindeki yüksek nem oranı, sabit 22 derece sıcaklık ve temiz hava, özellikle astım hastalarının rahat nefes almasına yardımcı oluyor. Astım hastaları, doktor tavsiyesiyle mağaraya gelerek belirli bir süre burada vakit geçiriyor. Binlerce yılda oluşan dikit ve sarkıtlarıyla dikkat çeken Damlataş Mağarası, Alanya’nın doğal güzellikleri arasında öne çıkıyor.

Yaz aylarında artan ziyaretçi sayısıyla bölge turizmine önemli bir katkı sağlayan mağara, hem sağlık turizmine hem de doğa tutkunlarına hitap ediyor. Yerli ve yabancı turistler, mağaranın mistik atmosferinde gezinerek hem fotoğraf çekiyor hem de doğanın binlerce yıl süren bu muhteşem sanat eserlerini yakından inceleme fırsatı buluyor.

Geçen yıl 360 bin kişinin ziyaret ettiği mağarayı bu yılın ilk 8 ayında yaklaşık 180 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin yüzde 55’lik kısmını ise astım hastaları oluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir