Türkiye’de bulunan en değerli 2. hazinenin sergilendiği müzeye ziyaretçi akını!

Amisos Hazinesi, 2 milyon yıllık Güney Mamudu fosilleri ve 5 bin yıl önce ameliyat edilen kafatası gibi tarihi eserlerin sergilendiği Samsun Müzesi, açıldığı günden bu yana 100 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 

Farklı dönemlerden izler yansıtıyor

Samsun’da 13 Mart’ta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından hizmete açılan ve mimarisinde Karadeniz’in dalgalarından esinlenilen, 15 bin metrekare alana sahip Samsun Müzesi’nde Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserler yer alıyor.

64 parçadan oluşuyor

Türkiye’de Karun hazinelerinden sonra bulunan ve en değerli hazine olma özelliğini taşıyan Amisos Hazineleri, Samsun Müzesi’nde sergileniyor. Samsun’da 28 Kasım 1995 tarihinde bir inşaat kazısı sırasında bulunan Amisos Hazinesi, Pontus Krallığı hanedan üyelerine ait olup 64 parçadan oluşuyor. Karun Hazinesi’nden sonra Türkiye’de bulunan en değerli hazine olan Amisos Hazinesi; cam, madeni, pişmiş toprak, mermer ve altın olmak üzere 5 kategoriye ayrılıyor.

Mamut fosilleri sergileniyor

Aynı zamanda Amisos Antik Kenti buluntuları ve Amisos Mozaiği, bronz atlet heykeli, Helenistik döneme ait takılar ve eserlerin de yer aldığı müzede, 14 yıl önce Ladik ilçesinde eski bir maden ocağında tesadüfen bulunan mamut fosilleri de sergilenmeye başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir