Turistlerin Türkiye hayranlığı The Guardian’a yansıdı

İngiliz gazetesi The Guardian, Türkiye’ye gelen turistlerin deneyimlerini ve Türkiye’ye duydukları hayranlığı okurların paylaşımları üzerinden, ‘Türkiye bize hayatımızın en heyecan verici deneyimlerinden birini yaşattı: Okurlardan seyahat ipuçları’ haberiyle aktardı.

6 Eylül’de yayımlanan yazıda, ziyaretçiler Türkiye’nin doğası, tarihi ve mutfağına olan hayranlıklarını dile getirdi.

The Guardian’da yer alan bazı yorumlar şu şekilde paylaşıldı:

Chris Dunham’a göre, İstanbul’dan Prens Adaları’na düzenlenen feribot seferleri, kalabalıktan kaçmak isteyenler için eşsiz bir kaçış imkânı sunuyor. Büyükada’nın pastel tonlardaki ahşap evleri ve feribotla ulaşılan adaların sakinliği, turistlerin huzur bulduğu yerler arasında.

Delia Pemberton, Marmaris’in doğal güzelliklerinden ve bisiklet rotalarından bahsetti. Bölgenin doğal güzelliklerini bisikletle keşfettiğini, Turgut Şelaleleri’nde yüzmenin ve arkeolojik alanları gezmenin farklı bir deneyim sunduğunu belirtti. Gökhan Akan ise Marmaris’in bisiklet için harika rotalar sunduğunu vurguladı.

Emily White, Akdeniz kıyısındaki Çıralı’nın sakin plajları ve Olimpos antik kentinin ziyaretçilere tarih ve doğa ile iç içe bir tatil sunduğunu ifade etti. Ayrıca, Trabzon’daki Sümela Manastırı’na yapılan tırmanış ve Hamsiköy’de tadılan yerel lezzetler de turistlerin unutulmaz anıları arasında yer aldı.

Türkiye’nin tarihi zenginlikleri de ziyaretçileri etkiledi. Amasya’daki Osmanlı evleri ve kaya mezarları, turistlerin beğenisini toplarken, Afyonkarahisar’daki kale tepesi ve Osmanlı mimarisi de hayranlık uyandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir