Turistik Diyarbakır Ekspresi ile zamanda yolculuk Time dergisinin en iyi 100 listesinde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın TCDD Taşımacılık iş birliğiyle hayata geçirdiği Turistik Diyarbakır Ekspresi, dünya çapında ünlü TIME dergisi tarafından “2024’te Dünyanın En Harika 100 Yeri” listesinde yer aldı. 19 Nisan 2024’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından Ankara’dan uğurlanan tren, benzersiz güzellikleriyle dünyanın dikkatini çekti.

TIME dergisi, Turistik Diyarbakır Ekspresi’nden, yolculara sunduğu sıra dışı deneyimler nedeniyle övgüyle bahsediyor. Anadolu’nun uçsuz bucaksız bozkırlarından başlayarak, Mezopotamya’nın kadim topraklarına kadar uzanan yolculuk, yolculara tarihi ve doğal güzelliklerin iç içe geçtiği unutulmaz anlar sunuyor.

Nisan ayında hizmete giren ve haftalık seferler düzenleyen Diyarbakır Ekspresi, Ankara’dan Diyarbakır’a kadar 1050 kilometrelik bir rotada ilerliyor. Tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu Diyarbakır’a ulaştığında, yolcularını binlerce yıllık geçmişe sahip siyah bazalt surlarla karşılıyor.

Konforlu ve Keyifli Bir Yolculuk

180 kişilik kapasiteye sahip Turistik Diyarbakır Ekspresi, lavabo ve mini buzdolabıyla donatılmış yataklı kabinler sunuyor. Yolcular, pencerelerden değişen manzaraları seyrederken, yemekli vagonda Türk mutfağının lezzetlerini tatma imkanı buluyor. Tren, yaklaşık 24 saat süren yolculuk boyunca farklı duraklarda mola vererek, yolcuların bu bölgeleri keşfetmelerine olanak tanıyor.

Cuma günü öğleden sonra Ankara’dan yola çıkan tren, cumartesi sabahı erken saatlerde Malatya’ya varıyor. Burada Bronz Çağı’ndan kalma duvar resimlerini barındıran Arslantepe Höyüğü gibi tarihi yerler ziyaret edilebiliyor. Dönüş yolunda ise Elazığ’daki Harput Kalesi ve Kayseri’deki eski Selçuklu kalesi gibi önemli duraklar bulunuyor.

Bölgesel Ekonomiye Katkı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin, bölgedeki ekonomik canlanmaya da katkı sağladığını belirtti. 19 Nisan – 16 Haziran tarihleri arasında yapılan 8 seferde toplam 729 yolcu taşıyan tren, yolcularına unutulmaz bir deneyim sundu. Bakan Uraloğlu, bu tür turistik trenlerin, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtarak, yerel ekonomiye önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

Turizmin Yeni Yüzü

Turistik Diyarbakır Ekspresi, Türkiye’nin turizm potansiyelini ortaya çıkaran ve ülkemizin yeni vizyonuyla uyumlu bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Hem yerli hem de yabancı turistlere unutulmaz bir yolculuk sunan tren, Türkiye’nin eşsiz coğrafyasını ve zengin kültürel mirasını gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir