Trabzon kruvaziyer ve artan uçuşlarla turizm rekoruna koşuyor

Trabzon, dağ, yayla ve deniz turizmine yönelik çeşitli alternatifleriyle yaz sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken kent, yurt içi ve dışından birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. En çok ziyaret edilen yerler arasında Sümela Manastırı, Uzungöl, Ayasofya Camii, Atatürk Köşkü ve Çal Mağarası bulunuyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon’un Doğu Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Geçen yıl 1 milyon 319 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan Trabzon’a, bu yıl direkt uçuşların artması ve vize muafiyetleriyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor. Özellikle Katar, Suudi Arabistan ve Dubai’den direkt uçuşların başlaması, yabancı turist sayısında artışa yol açtı.

Kruvaziyer turizmi de canlanıyor. 2022’de 8 gemiyle 5 bine yakın yolcu ağırlayan Trabzon, 2023’te 23 gemiyle 16 bin 728 yolcu misafir etti. 2024 yılında ise 21 kruvaziyer gemisinin daha gelmesi planlanıyor.

Trabzon’u ziyaret eden turistler, kentin doğasını ve turizm olanaklarını çok beğendiklerini ifade ediyor. Umman’dan gelen İbrahim Khalil ve Suudi Arabistan’dan gelen Hassan Daghriri, Trabzon’un güzelliklerini tekrar keşfetmek için geri geldiklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir