Topuklu Yaylası’nda gökyüzü şenliği

Denizli’nin Beyağaç ilçesindeki Topuklu Yaylası, 11-14 Temmuz 2024 tarihlerinde GEKA’nın katkılarıyla Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne ev sahipliği yapacak.

Etkinlik, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2012’de başlattığı alternatif turizm projesinin bir parçası olarak düzenleniyor. Yerli ve yabancı gökbilimcilerin ağırlanacağı etkinlik, bölgenin “Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı” statüsünü kazanmasına katkı sağlayacak.

Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve diğer yerel kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilecek etkinliğe, yaklaşık 3 bin kişinin katılması bekleniyor. Profesyonel ve amatör gökbilimciler, teleskoplarıyla gökyüzü gözlemi yapacak ve gök cisimlerinin fotoğraflarını çekecekler. Ayrıca, astronomi uzmanları sunumlar yapacak ve çocuklar için atölyeler düzenleyecek.

Topuklu Yaylası, 1600 metre rakımda, ışık kirliliğinden uzak bir bölge olarak verimli gökyüzü gözlemlerine olanak sağlıyor. Yaylada konaklama, ulaşım, doğal su kaynakları, sıcak duş ve tuvalet gibi imkanlar mevcut. Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinliğe tüm gökyüzü ve astronomi meraklıları bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir