Tarihin göz kamaştıran mirası Mecidiye Köşkü FPV dronla görüntülendi

Topkapı Sarayı’nda inşa edilen son köşk olma özelliğini taşıyan 166 yıllık Mecidiye Köşkü, FPV drone ile görüntülendi.

“Yeni Köşk” olarak da adlandırılan ve Sultan Abdülmecit döneminde ampir üslupta mimar Sarkis Balyan tarafından 1858’de inşa edilen köşk, Avrupa sanatının etkilerini taşıyan süslemeleriyle dikkat çekiyor.

Padişahların dinlenme yeri olarak kullandığı köşk, selamlık ve harem olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Selamlık bölümünde geniş bir salon ve iki kabul odası bulunuyor. Yabancı konukların ağırlandığı köşk, Avrupai dekor ve mobilyalarıyla dikkat çekiyor. Eşsiz Boğaz manzarasına sahip olan köşkün, Adalar ve Marmara sahillerine bakan geniş bir terası da bulunuyor.

Köşk, 2021’de başlayan restorasyon çalışmalarının ardından 20 Nisan 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Restorasyonda hem dış yapı hem de iç mekan yenilendi. İçindeki eşyalar ve ahşap yapılar da elden geçirildi. 18 Mayıs’ta halkın ziyaretine açılan Mecidiye Köşkü’nün drone görüntülerinde köşk ve panoramik Boğaz manzarası görülüyor. İç mekan görüntülerinde ise ihtişamlı avizeler, mobilyalar ve duvarlardaki altın varaklı işlemeler ön plana çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir