Tokat’ın gizli lezzet hazinesi: Almuslu kadınlar yöresel tatları dijital dünyaya taşıyor

Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Gümelönü köyündeki geleneksel lezzetler, Almus Kadın Girişim ve İşletme Kooperatifi’nin katkılarıyla dijital ortamda kayıt altına alındı.

Almus Kadın Girişim ve İşletme Kooperatifi’nin el emeğiyle hazırlanan, Gümelönü köyünün bereketli topraklarından sofralara gelen yöresel lezzetler dijital ortama aktarıldı.

Geleneksel tariflerin korunduğu, damak çatlatan tatların ustalıkla hazırlandığı özel lezzetleri ve Tokat’ın kadim mutfak kültürünü geleceğe taşımak için çalışmalar başlatıldı.

Doğal malzemeler, sevgi dolu ellerle buluşarak ortaya unutulmaz tatlar çıktı. Almus Kaymakamı Emre Çömen’in direktifleri ile dijital ortama kaydedilen görüntülerin yönetmenliğini ise Alperen Demirbaş üstlendi.

Kooperatif başkanı Banu Çoban, 2020 yılında kurulan girişimle köyün yöresel ürünlerini ürettiklerini ve Tokat’ın kadim mutfak kültürünü geleceğe taşıdıklarını anlattı. Sarı burma tatlısı, hıçın, baklalı dolma gibi geleneksel yemekler, doğal malzemelerle hazırlanarak sofralara sunuluyor. Kadınların evlerinde ürettikleri bu lezzetler, kooperatif aracılığıyla şehir dışına da gönderiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir