THY Afyonkarahisar’ı Çin pazarına açmayı hedefliyor!

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın liderliğinde başlatılan turizm hamlesi, şehre her geçen gün katkı sağlamaya devam ediyor. Afyonkarahisar’ın turizm konusundaki en önemli paydaşlarından olan Türk Hava Yolları’ndan bu çerçevede bir değerlendirme geldi.

THY Ankara Satış Müdürü Melih Torlak, “Turkish Airlines Şangay, Guangzhou ve Pekin Ofisimizin değerli destekleriyle Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiğimiz son pazarlama faaliyetini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hedeflediğimiz Çin pazarında Afyon’un gastronomik, tarihi, kültürel ve doğal dokusunun bilinirliğini artırmak amacıyla 2-7 Temmuz 2024 tarihleri arasında Şangay, Guangzhou, Pekin ve Chengdu’dan 16 acentenin davet edildiği bir famtrip düzenledik.” dedi.

Torlak, şu ifadelerin kullandı:

“Afyon, Hititler, Frigler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi kalıntıları kapsayan eserler bakımından oldukça zengin. Aynı zamanda Türkiye’nin termal başkenti olarak da bilinmektedir. Bu nedenle şehir en çok termal tesisleri, fizik tedavi, tibbi spa tesisleri ve doğal terapileriyle ünlüdür. Sıcak hava balonuyla Emre Gölü üzerinde güneşin doğuşunu izlemek, doğal Frig kahvaltısı yapmak, 226 metre yükseklikteki 13. yüzyıldan kalma kaleye ulaşmak… Gezi boyunca misafirlerimiz Afyon’un turistik, tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme ve eşsiz yöresel yemeklerini tatma fırsatı buldular.”

Çinli seyahat acentesi temsilcilerinin ziyaretten memnun ayrıldıklarını kaydeden Torlak, “Afyon’un Frigya’ya uzanan muhteşem atmosferinde doğa, kültür ve tarihin eşsiz birleşiminden duydukları heyecanı dile getirdiler. Gezinin sonunda deneyimlerini müşterileriyle paylaşmak için sabırsızlanıyorlardı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir