Therma Roma Hamamı turizme açıldı: Dünyada sadece iki tane!

2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Yozgat’ın Sarıkaya ilçesindeki “Kral Kızı” olarak bilinen Roma Hamamı, kapsamlı çevre düzenleme çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.

Tarihi hamam, özgün mimarisi ve yaklaşık 2 bin yıldır 50 derece sıcaklıkta akan termal suyuyla dikkat çekiyor. Yozgat Müze Müdürlüğü denetiminde 2022 yılında başlatılan çevre düzenleme çalışmaları tamamlanarak, yaklaşık iki yıldır kesik olan termal su tekrar havuzlara yönlendirildi.

Basilica Therma Roma Hamamında çalışmalar çerçevesinde turist karşılama merkezi, kafeterya, gezinti yolları, fotoğraf çekim alanları yapıldı.

Yeni aydınlatma sistemi sayesinde hamam, özellikle geceleri farklı bir atmosfere bürünüyor.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Roma Hamamı’nın kentin önemli kültürel miraslarından biri olduğunu söyledi. Özkan, hamamın çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarla hamamda restorasyon, saha düzenlemesi, aydınlatma ve havuza su verme işlemlerini tamamladık. Ziyaretçilerimiz artık hem gündüz hem de gece bu tarihi mekanı ziyaret edebiliyor. Havuza su verilmesi de bu çalışmaların en önemli adımlarından biri. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir