Tralleis’in tarihi gün yüzüne çıkıyor: Kazı çalışmaları başladı!

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Tralleis Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına başlandı

3 bin yıl önce Trakyalılar ve Argoslular tarafından kurulduğu bilinen Tralleis Antik Kenti, tarihte ilk notalı müziğin yazıldığı yer olarak öne çıkıyor.

1996 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından başlatılan ve 2017-2021’de ise Atatürk Üniversitesince sürdürüldülen Tralleis’teki kazılar bu yıl yeniden ADÜ bünyesinde devam edecek.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu eşsiz mirası gün ışığına çıkarmanın ve gelecek nesillere aktarmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Kazıların bu yıl yeniden ADÜ bünyesinde devam edeceğini aktaran Kent, “Tralleis Antik Kenti, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu eşsiz mirası gün ışığına çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu önemli çalışmanın hem bilim dünyasına hem de ülkemizin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez ise Tralleis’i bir an önce ziyaretçilere açmayı hedeflediklerini belirterek, “Özellikle son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy tarafından sunulan ve büyük bir beğeni toplayan ören yerlerinde gece müzecilik projesini inşallah Tralleis Antik Kenti’nde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir