Sonbaharda en iyi kamp nerede yapılır? İşte 5 kamp rotası

Sonbaharda yapılacaklar listesi hazırlasak listenin en başında kuşkusuz kamp yapmak yer alırdı. Doğanın içinde olmak, kuş sesleri eşliğinde ve tertemiz oksijeni soluyarak güne başlamak gerçek kamp severlerin vazgeçemediği bir tutku. Gerçek tutkunlar için çadır ya da karavanda, doğayla iç içe keyifli bir keşif deneyimi yaşatan sonbaharın en iyi 5 kamp rotasını derledik. Peki, sonbaharda en iyi kamp nerede yapılır?

Her mevsim kamp yapmayı sevenler hatta hayatını karavanda ya da çadırda geçirecek kadar doğayı seven kamp tutkunları var. Doğaya gönül verenlerin en çok sevdiği aktivitelerden birisi de kamp yapmak. Özellikle her yerin daha sessiz ve sakin olduğu sonbahar kamp tutkunlarının da mevsimi.

Doğanın harika renklere büründüğü ve yavaş yavaş kış için hazırlandığı mevsim olan sonbahar kamp için en ideal ay diyebiliriz. Sıcak havaların etkisinin azaldığı ama üşütmediği sonbahar akşamlarında kamp yapmak, sakin ve huzurlu akşamlarda ateş etrafında toplanmak çok keyif verici. Doğanın sunduğu güzelliğiyle sonbaharın tadını çıkaracağınız işte o rotalar…

Sonbaharda en iyi kamp nerede yapılır?

İğneada, Kırklareli

Meşe ormanlarıyla dikkat çeken İğneada, İstanbul’a yakın konumuyla da kamp severlerin ilgi noktası. İğneada, Türkiye’nin en büyük longoz ormanlarına ev sahipliği yapıyor. Bu eşsiz ekosistem, yeşilin her tonunu görebileceğiniz büyüleyici bir doğaya sahip. Temiz havası ile adeta şehrin kaos ortamından kaçış için en ideal yerden birisi. İğneada kamp alanları, doğada vakit çevirmek isteyenler için sessiz ve huzurlu atmosferiyle kampçılar için biçilmiş kaftan.

Yedigöller, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, Batı Karadeniz’in göz bebeği Bolu’da yer alan, doğaseverlerin vazgeçilmez kamp destinasyonlarından birisi. Sonbahar denilince ilk akıllara gelen yer olan ve sahip olduğu manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Yedigöller, adını bölgedeki yedi gölden alıyor. Her mevsim farklı bir güzelliğe sahip olan Yedigöller’e gitmek için en doğru zaman kesinlikle sonbahar. Göl kenarına kurulan kamp alanları, sabahları kuş cıvıltıları eşliğinde huzur içinde uyanmanızı sağlıyor.

Boraboy Gölü, Amasya

Amasya’nın gizli cenneti olan Boraboy Gölü, doğaseverlerin ve kamp yapmak isteyenlerin favori rotalarından birisi. Turkuaz rengi gölü, çevresini saran ormanlık alanları ve huzurlu atmosferiyle Boraboy Gölü, huzur ve sakinlik arayan kampçılara eşsiz bir deneyim sunuyor.

Pürenli Yaylası, Düzce

Düzce’nin yemyeşil çam ormanlarına ve serin yayla havasına sahip olan Pürenli Yaylası, kamp severler için mükemmel bir kaçış noktası. Pürenli Yaylası, deniz seviyesinden yaklaşık 1.400 metre yüksekte yer alıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında yeşilin binbir tonunu sunan yayla, sonbahar mevsiminde de eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Karagöl, Artvin

Artvin’in Borçka ilçesinde yer alan Karagöl, Türkiye’nin en güzel doğal göllerinden birisi. Yemyeşil ormanlarla çevrili olan Karagöl, adeta saklı bir cennet. Karagöl, sakin ve huzurlu atmosferiyle doğaseverlere vazgeçilmez bir kamp deneyimi yaşatıyor. Göl çevresinde çadır kampı yapmak için birçok uygun alan bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir