Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri: Yörükler törenle karşılandı

Söğüt’te bu yıl 743’üncüsü düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, ikinci gün etkinlikleriyle devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörükler, Söğüt Hükümet Konağı önünde törenle karşılandı.

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, konuşmasında, Ertuğrul Gazi’nin Osmanlı Devleti’nin temellerini attığı Söğüt’te, Yörüklerin kültürlerini yaşatmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Aygöl, Osmanlı’nın medeniyet birikiminin Yörük kültüründen beslendiğini ve bu değerlerin Söğüt’te hayat bulduğunu belirtti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ise ilçenin Osmanlı Devleti’nin doğduğu topraklar olarak, adalet ve şefkatle dolu bir mirasa sahip olduğunu dile getirdi.

Etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterilerinin ardından, Ertuğrul Gazi Türbesi’ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi ve türbede dua edildi. Ayrıca karakucak güreşleri, satranç turnuvası, atlı cirit ve okçuluk müsabakaları düzenlendi. Şenlikler, Haluk Levent’in konseriyle devam edecek ve yarın yapılacak etkinliklerle sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir