Sisamlı esnaf adalıların endişelerini dile getirdi!

Türkiye kıyılarına yakın 10 Yunan adasında “Kapıda vize” uygulamasının başlamasıyla birlikte Yunan adalarına gitmek kolaylaştı. Yunanlılar gelen Türklerin sayısından memnun ancak paralarının olmadığından yakınıyor.

The Economist’e konuşan Sisamlı bir esnaf, adalıların endişelerin dile getirdi. The Economist’te yer alan habere göre Ahmet Bayraklı, aradaki kısacık mesafeye rağmen Sisam Adası’na yıllarca Kuşadası’ndan bakabildi. Türkler için giderek zorlaşan Schengen vizesi almadan oraya seyahat edemiyordu. Ancak Nisan ayından bu yana, Samos dahil 10 Yunan adasının kapıları, Türklerin yedi gün kalmasına izin veren özel vize türü ile açıldı. Uygulama kapsamında Sisam’dan Kuşadası’na gitmek sadece 90 dakika sürüyor.

“Türkler geliyor ama paraları yok”

Türkiye’nin Mayıs ayında %75’e ulaşan yıllık enflasyon oranı bir zamanlar yurtiçi tatillerinden çok daha pahalıya gelen Yunanistan yolculuklarını daha cazip kılmaya başladı.  Ancak Türklerin kapıda vize uygulaması kapsamında 60 Euro ödemeleri ve seyahat sigortası yaptırmaları gerekiyor. Tüm Samos işletmeleri bunun faydalarını göreceklerine inanmıyor. Köyündeki atölyesinde seramik satan bir Sisamlı bir esnaf, “Türkler geliyor ama paraları yok.” diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir