Schengen vizesinde Türk vatandaşları için en cömert ülkeler!

Türkiye, son yıllarda Schengen bölgesine giriş için yapılan başvuruların reddedilme oranında ciddi bir artış gösterdi. Yapılan 1 milyonu aşkın talebin yaklaşık yüzde 16.1’lik kısmı reddedildi.

1 milyonu aşkın başvuru

2024 yılında Türkiye’den yapılan 1 milyon 55 bin 885 Schengen vizesi başvurusundan 170 bin kadarı reddedildi. Başvurular için harcanan 84 milyon Euro’nun 68 milyon Euro’su onaylanan vizelere ayrıldı.

En fazla ret Almanya’dan

Hürriyet’in haberine göre 2014’ten bu yana reddedilen vize başvurularının payı üç katına çıkarak, Schengen vizesi başvurularında en fazla ret veren ülke Almanya oldu. Almanya’nın reddettiği vize sayısı 55 bin 495 ile toplam reddedilen vizelerin yüzde 32.7’sini oluşturdu. Yunanistan ve Fransa, sırasıyla 36 bin 112 ve 19 bin 586 ile takip eden diğer ülkeler oldu.

En cömert ülke Portekiz

Schengen vizesine başvuruların yüzde 93’ünü onaylayan Portekiz, Türk vatandaşları için en cömert ülkelerin başında yer aldı. İtalya, Slovakya, Polonya ve İspanya da yüksek onay oranları ile dikkat çekti.

Başvuru ücretleri yüzde 12 arttı

2024 yılı itibarıyla Schengen vizesi başvuru ücretleri geçen yıla göre yüzde 12 artış gösterdi. Avrupa Komisyonu’nun verilerine göre, İranlıların vize ret oranı yüzde 30’a ulaşarak, Türkiye’yi geride bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir