Şanlıurfa’da tarih ve eğlence yolculuğu bir arada!

Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistler gündüzleri Göbeklitepe ve Balıklıgöl gibi tarihi mekanları gezerken, akşamları ise şehrin müzik kültürünün vazgeçilmezlerinden olan sıra gecesi programlarına katılıp eğlenceli vakit geçiriyor.

Gündüz tarih, akşam müzik yolculuğu

Şanlıurfa’da kentin müzik kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve tarihi konuk evleri ile bazı otellerde düzenlenen sıra geceleri, günün yorgunluğunu atmak isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Tarih ve kültür turizminin bir arada sunulduğu kentte Balıklıgöl Yerleşkesi ile “tarihin sıfır noktası” diye nitelendirilen UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe, Neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında yer alan Karahantepe ve kubbeli evleriyle bilinen tarihi Harran ilçesi, ziyaretçilerini tarihin derinliklerine doğru yolculuğa çıkarıyor.

Kentin misafirlerine hem gündüz hem de gece hitap edebilmesinin önemli bir imkan olduğunu vurgulayan İstanbul’dan Şanlıurfa’ya kültür turları düzenleyen acente sahibi Aynur Ordu,  “Şanlıurfa’da gündüz başka gece başka geçiyor. Gündüz Göbeklitepe, Balıklıgöl’ü misafirlerimizle gezdik, beraber inanılmaz eğlenceli ve keyifli bir yolculuk yaptık. Yemekleriyle birlikte dolu dolu bir gün geçirdik. Şanlıurfa’nın akşamını da yaşamak istedik. Şimdi de gerçekten bölgenin turizmine çok katkıda bulunan sıra gecesindeyiz hem yemekleri hem eğlencesiyle çok güzel vakit geçiriyoruz. Gelin görün, bu eğlenceyi siz de hissedin.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir