Sakin şehrin doğal güzelliği: Şavşat Peribacaları

Artvin’in gölleriyle meşhur Şavşat ilçesinde yer alan Şavşat Peribacaları, doğal güzellikleri ve büyüleyici atmosferiyle doğaseverlerin ilgisini topluyor.

“Sakin şehir” ünvanlı Şavşat’ta yıllar önce ormanlık alanda meydana gelen bir heyelan sonucu oluşmuş doğal kayalar, peri bacalarını anımsatan görüntüsüyle uçurumun kenarında kartpostallık manzaralar sunuyor. Yemyeşil bir doğanın ortasında yükselen kayalar, doğal güzellikleriyle maceraseverlerin uğrak noktası haline geliyor.

Keşfedilmemiş doğa harikası

Şavşat Peribacaları’nın hemen üstünde yer alan Cil’i gölü ise henüz keşfedilmemiş doğa harikalarından biri olarak biliniyor. Şavşat Peribacaları’nı keşfettikten sonra yürüyüşle ulaşılabilen Cil’i gölü, doğaseverler için eşsiz bir rota oluşturuyor.

Amatör doğa fotoğrafçısı Yasin Tatar, “Şavşat Peribacaları’ndayız. Bir Kapadokya olmasa da elimizde böyle imkanlar var, güzel bir manzaramız var. Daha önce gelmemiştim, ilk defa geldim ve çok memnun kaldım. Ulaşım biraz sıkıntılı ama yine de gelinebilir. Arazili araçlarla geldik ve biraz yürüyerek buraya ulaştık.” şeklinde konuştu.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir