Rotasını Midilli Adası’na çevirenler Ayvalık’ta yoğunluk oluşturdu!

15 Temmuz Pazartesi’yi de kapsayan 3 günlük tatil döneminde rotasını Midilli Adası’na çeviren tatilciler Ayvalık’ta yoğunluk oluşturdu.

Uzun kuyruklar oluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden Midilli Adası’na feribot seferlerinin düzenlendiği deniz hudut kapısında yoğunluk yaşanıyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi kentlerden gelen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde kuyruklar oluşturdu.

Yaklaşık 5 bin ziyaretçi hedefleniyor

Ayvalık ile Midilli arasında 4 firmaya ait feribotlar, günde karşılıklı 4’er sefer düzenliyor. 3 günlük süreçte yaklaşık 5 bin kişinin Midilli’ye geçiş yapması öngörülüyor.

Ayvalık ile Midilli Adası arasında feribot işletmeciliği yapan bir firmanın sahibi Ali Jale, tatil nedeniyle ciddi bir yoğunluğun olduğunu vurgulayarak, “Bugün bizim kendi firmamıza ait gemide 1000 kişi karşıya geçecek. Bu 15 Temmuz periyodu boyunca da 4-5 bin kişinin Midilli’ye geçmesini bekliyorum. Yunan adalarına son zamanlarda ciddi bir talep var. Kapıda vize uygulaması da bu talepte bir etken. Biz bu talepten memnunuz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir