Romanya’dan Antalya’ya turist akını: Yüzde 15 arttı!

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13’lük artış yakalayarak 6 milyon 200 bin yabancı turist ağırladı. Yılın ilk altı ayında 6 milyonu aşkın turistin tatil yaptığı Antalya’ya, vize muafiyetinin sağlandığı Romanya’dan gelen misafir sayısı da yüzde 15 arttı.

1 Ocak-30 Haziran döneminde 6 milyon 200 bin yabancı turistin geldiği Antalya’ya, en fazla turist gönderen ülke 1 milyon 450 bin misafirle Rusya oldu. Almanya 1 milyon 325 bin turistle ikinci, 650 bin tatilci gönderen İngiltere ise üçüncü sırada yer aldı. Polonya’dan da 460 bin turist geldi.

Turist sayısı yüzde 15 arttı

Romanya’ya sağlanan vize muafiyeti bu ülkeden gelen turist sayısına pozitif yansıdı. Mayıs ayının sonunda yapılan çalışmayla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış sağlanarak 90 bin Rumen kentte tatil yaptı.

“Avrupa’dan ciddi rezervasyon akışı başlayacak”

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, turizmde hareketliliğin sürdüğünü, Rusya ve Almanya pazarında yüzde 10, İngiltere’de yüzde 25 ve Polonya pazarında ise yüzde 28 artış olduğunu söyledi.

Antalya’da otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 85-90 civarında seyrettiğine değinen Saatçioğlu, “Avrupa Futbol Şampiyonası, Avrupa’dan gelen turist sayısını düşürdü. Otellerde maçı izlerler diye düşünmüştük ancak Avrupa kupasına hizmet vereceklere ciddi gelir kapısı sağlıyor. Onun için rezervasyonlarını 15 Temmuz sonrasına kaydırdılar. Şampiyona sonrası Avrupa’dan ciddi rezervasyon akışı başlayacaktır.” diye konuştu.

Rumenlerin artık nüfus cüzdanıyla Türkiye’ye gelebildiğine işaret eden Saatçioğlu, şunları kaydetti:

“Romanya vatandaşlarına sağlanan vize muafiyeti turizme pozitif yansıdı. Özellikle temmuz ve ağustosta gerçek artışı göreceğiz ve bu ülkeden gelen turist sayısındaki artışın yüzde 25’i bulmasını hedefliyoruz. Şu ana kadar 90 bin Rumen geldi, bu sayı artıyor. Bu sene önceki yıllara göre çok daha fazla olacak. Romanyalılar daha çok İstanbul, Ege ve Antalya’yı tercih ediyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir