Rixos Tersane İstanbul açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dünya markası olana kadar durmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni”nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, “Turizmden 56 milyar dolar gelir elde ettik. Sadece İstanbul’a gelen turist sayısı 17 milyon 371 kişi” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla “Rixos Tersane İstanbul” bugün açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, “2002 yılında Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 13 milyonken, 2023 sonunda bu sayı 56 milyon 700 bin kişiye ulaştı. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri haline getiren biz olduk. Rekordan rekora koşuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

İstanbul bugün kültür ve kongre açısından dünyanın gözde destinasyonları arasında yer alıyor. İstanbul’da çok sayıda uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptık. Birçok hükümet ve devlet yetkilisini İstanbul’da misafir ettik.

Hükümet olarak bugüne kadar yatırımcılarımızın hep yanında olduk. Türk ekonomisine katkı sağlayan herkesi destekledik. Bizim için yerli veya yabancı yatırımcı yoktur. Katma değer üreten yatırımcı vardır. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı Türk ekonomisi için kullanan yatırımcılarımızın yanındayız. İş dünyamıza destek vermeye devam edeceğiz.

Ekonomiye katkı yapan her yatırımı destekledik. Türkiye olarak turizm konusunda dünyanın en büyük potansiyeline sahip ülkelerinden biriyiz. Turizmi 12 aya yayan bir anlayışla çalıştık. 2002’de turist sayısı 13 milyon iken 2023 sonunda 56 milyon 700 bin kişiye ulaştı. Turizm gelirini 56 milyar dolar sınırına getirdik. İlk 6 ayda turist sayısı 26 milyon 137 bine ulaştı. Turizm gelirimiz istikrarlı şekilde artıyor.

Havalimanlarımız sayesinde yabancı misariflerimiz ülkemizin her köşesini kolayca ziyaret edebiliyor. Günlük ortalama 1500 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı. Ne gerek var dedikleri, engellemek için her yola başvurdukları yatırımlarımız Türk turizmini zirveye taşıyor.

Güvenlik noktasında da herhangi bir sıkıntı ve sorun yaşanmıyor. Teröristlerden temizlediğimiz yerleri artık milletimizle birlikte tüm insanların ziyaretine açtık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin giderek daha fazla turist çektiğini memnuniyetle görüyoruz. Başta İstanbul olmak üzere kıyı şeritlerimizde kruvaziyer çalışmalarını memnuniyetle görüyoruz. Gemi başına artık daha fazla yolcu İstanbul’a geliyor. Önümüzdeki yıllarda İstanbul’a gelecek yolcu sayısında ciddi artışlar bekliyoruz. Gastronomi açısından da geleneksel yemek kültürümüzü dünyaya tanıtmak adına pek çok çalışma yürüttük. Tüm bunlar sadece birer başlangıçtır. Önümüzde daha katedeceğimiz birçok başlık bulunuyor. Dünya markası olana kadar durmayacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir