Rezervasyonlar yüzde 60 arttı sahiller doldu

Dokuz günlük bayram tatili nedeniyle sahillere akın var. Turizmcilere göre rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 60 artış var. Tüm kıyı şeridindeki oteller yüzde 100 doluluk bekliyor.

Bastıran ani sıcaklar, okulların tatil edilmesi, üniversite sınavının geride kalması ve 9 günlük uzun bayram, tatil yörelerini hareketlendirdi. Bayram rezervasyonları geçen yıla göre yüzde 60 artarken özellikle sahil bölgelerindeki tesislerde doluluk oranı şimdiden yüzde 80’lere ulaştı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu bayramda yüzde 100 doluluk beklediklerini belirterek “Akdeniz’den Ege’ye ve Karadeniz’e tüm kıyı şeridindeki otel rezervasyonları yüzde 100 doluluğa işaret ediyor. Yerli turistin yanı sıra yurtdışındaki Türkler de bayramda Türkiye’yi tercih ediyor” dedi.

Yoğun talep var

“Ramazan Bayramı’yla başlayan sezon hareketliliği Kurban Bayramı’nda yüksek sezona dönecek. Akdeniz’den Ege’ye ve Karadeniz’e tüm kıyı şeridindeki otel rezervasyonları yoğun talep alıyor” dedi. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin “Kıyılarda yerli ve yabancı misafirlerimizin yoğunlaşmasıyla yüzde 80’lere yaklaşan doluluk oranlarına ulaşılmasını bekliyoruz” dedi. Şehir otellerinde yerli misafir açısından her zaman olduğu gibi bu bayram döneminin de sakin geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

40 milyarlık alışveriş

Perakende sektörü aynı tarihe denk düşen Kurban Bayramı, Babalar Günü ve tatil alışverişi için hazırlıklarını tamamladı. Alışverişin zirveye çıkacağı yarın 50 milyar TL’lik kartlı harcama yapılması bekleniyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, nisan ayındaki üç günlük Ramazan Bayramı ve arife günü kartlarla 94.1 milyar TL’lik alışveriş yapıldığını hatırlattı. Bu hacmin arife ve dört günlük Kurban Bayramı’nda 120 milyar TL düzeyine çıkabileceğini öngördüklerini belirten Öncel “Dini bayramlarda alışverişin yaklaşık yüzde 40’ı arife günü gerçekleşiyor. Dolayısıyla cumartesi günü kartlarla yaklaşık 50 milyar TL’lik alışveriş sürpriz olmaz” dedi.

Milyonlarca kişi tatile çıkıyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya “Bayram döneminde 3 milyona yakın kişinin turizm hareketlerine katılmasını bekliyoruz. Eş, dost, akraba, memleket ziyaretleriyle birlikte 10 milyonun üzerinde kişinin seyahate çıkacağı bayramda 100 milyar TL’yi aşacak bir ekonomik hacim öngörüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir