Renkli etkinlikler ve sergiler Diyarbakır Kültür Yolu Festivali’nde!

Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 14. durağı olan “Diyarbakır Kültür Yolu Festivali” renkli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen festival süresince İçkale, Dağkapı Meydanı, Hasan Paşa Hanı, Yenikapı Caddesi, Gazi Caddesi, bazı burçlar, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, Kurşunlu Camisi Meydanı, Ulu Cami, Hazreti Süleyman Camisi, Paşa Hamamı, Surp Giragos Kilisesi, Keldani Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Şeyh Mutahhar (Dört Ayaklı Minare) Camisi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi, Ziya Gökalp Müzesi, Mesudiye Medresesi, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi, Kervansaray, On Gözlü Köprü ve Nevruz Parkı gibi birçok alanda sergiler, müzik dinletileri ve konserler sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin açılışına katılan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, tarihi İçkale Müze Kompleksi’nde göreve geldiği 14 ay boyunca çok yoğun süreçler yaşadığını söyledi.

Sürekli sahada olduklarını ve 42 ile gittiklerini ifade eden Karadağlı, her yıl 125 yeni oyun sergilediklerini belirtti.

“Kültür Yolu Festivali dünyada örneği olan bir festival değil”

Karadağlı, yeni projeleri de olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Repertuarımızı çok doğru seçtiğimize inanıyorum. Devlet Tiyatroları tarihinde ilk defa 2 milyon bandını geçtik ve 2 milyon 250 bine doğru çıktık. Geçen sene ise 1 milyon 300 bindi. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 1987’den beri faal bir vaziyette görevini sürdürüyor. Diyarbakır seyircisi o kadar bilinçli ve özel bir seyirci ki, yıllardır Shakespeare, Moliere, Çehov ve bunun yanında yerli oyunlar seyrederek beğeni düzeyi çok arttı. Bunun yanında bu sene 20’ncisi düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali 2 gün önce başladı. Bu sene aynı zamanda Kültür Yolu Festivali ile birleşerek müthiş bir etkiye ulaşmış oldu. Kültür Yolu Festivalinin bölge halkı için önemi çok fazla. Çünkü bu festivalle birlikte sanatın, kültürün, tarihin de bir bakıma reklamını yapıyoruz. Dünyaya reklamını yapıyoruz. Çünkü Kültür Yolu Festivali dünyada örneği olan bir festival değil.”

Dertlerinin herkesi kucaklamak olduğunu dile getiren Karadağlı, çok sayıda talep aldıklarını, bu talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir