Renklerin büyülü adası: Venedik Lagünü’ndeki Burano

İtalya’nın kuzeydoğusunda, büyüleyici Venedik lagününün kalbinde yer alan Burano adası, ziyaretçilerini rengarenk evleri ve eşsiz atmosferiyle karşılıyor.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan göz alıcı ada, 1987 yılından beri kültürel bir hazine olarak korunuyor. Burano, Venedik’in merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve vaporetto adı verilen su otobüsleriyle ulaşılabiliyor.

Yaklaşık 21 hektarlık bir alana yayılan Burano, 118 küçük adadan oluşan Venedik lagünündeki en canlı yerleşim yerlerinden biri. Adanın en belirgin özelliği ise her biri farklı renkte boyanmış evleri.

Renkli evler, adayı masalsı bir diyara dönüştürerek ziyaretçilere adeta bir tablo içinde yürüyorlarmış hissi veyor. Rivayete göre, balıkçıların evlerini sisli günlerde bile kolayca bulabilmeleri için parlak renklere boyanmış.

Burano’nun dar sokaklarında yürürken, renkli evlerin arasında kaybolmak, küçük ama hareketli meydanlarında kahve molası vermek ve yerel restoranlarda deniz ürünleri tadımı yapmak unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Adanın yaklaşık 3 bin kişilik nüfusu, küçük ama canlı topluluğun sıcak ve misafirperver atmosferini koruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir