Pamukkale’yi bayram tatilinde 111 bin turist ziyaret etti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Denizli’deki Pamukkale’yi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 111 bin kişi gezdi.

Dikkat çeken turizm merkezi

Beyaz travertenleri, şifalı termal suyu ve çevresindeki antik kentlerle dört mevsim turist çeken doğal güzellik, bayram tatilinde de turistlerin gözde rotaları arasında yer aldı.

Antik kentleri de gezdiler

Termal suyun oluşturduğu eşsiz güzellikteki travertenleri keşfe çıkan ziyaretçiler, “Gece müzeciliği” uygulaması kapsamında ören yerini akşam serinliğinde gezmeyi tercih ettiler. Aynı zamanda fotoğraf çekerek bu anlarını ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.

Yaz sezonuyla bölgeye turistlerin akın akın gelmeye başladığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, “Pamukkale gündüz olduğu gibi artık akşamları da cazibe merkezi, çekim alanı oldu. Aşırı sıcaklarda bölgeye gelmekten çekinenler artık akşamları yoğunluk oluşturmaya başladı. Bu sayede yıl sonunda hedeflediğimiz 3 milyon turist sayısına rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyoruz.” ​​​​​​​değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir