“Van’ın Pamukkale’si”! Turizmin yeni rotası oldu

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan ve doğal oluşumlarıyla Pamukkale’yi anımsatan travertenler, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.

Turizmin yeni rotası

Kente 150 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Mahallesi’nde bulunan travertenler, kireçtaşı terasları ve mineralli su havuzlarıyla ilgi topluyor. Patika yollardan yarım saatlik yürüyüşle ulaşılan bölge, doğal oluşumları, temiz havası ve yemyeşil doğasıyla “saklı bir cennet” olarak tanımlanıyor.

“Van’ın Pamukkale’si”

Pamukkale’deki oluşumlara benzerliğiyle bilinen travertenler, özellikle yaz aylarında hem turistlerin hem de turizm acentelerinin en sık tercih ettiği rotalardan biri haline geldi. Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Van’a gelen ziyaretçiler, dağların arasında akan sularla çevresinde serinlik oluşan travertenlerde güzel manzaranın keyfini sürüyor.

“Hayran kaldım”

Siirt’ten gelen Halime Toptal, “Başkale’deki travertenlere hayran kaldık. Buraya gelirseniz, Pamukkale’ye gitmenize gerek kalmayacak. O kadar güzel bir yer. Çok güzel doğal oluşumlar var.” dedi.

İlk kez travertenleri gördüğünü ifade eden Dilan Yacan, “Bence herkesin burayı görmesi gerekiyor. Hayran kaldım. Pamukkale’den bir farkı yok. Bir yandan yemyeşil dağlar, diğer yandan tertemiz su. Bir sonraki gelişimde arkadaşlarımı da getireceğim.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir