16’ncı ve 17’nci yüzyıldaki Osmanlı mimarisinden esinlenerek inşa edilen camide, horasan harcı, küfeki taşı, almaşık örgü ve ahşap hatıllar kullanıldı.
Caminin mimarı Serkan Akın, camiyi klasik 16. yüzyıl detaylarıyla tasarladıklarını ve geleneksel malzemelerle inşa sürecini tamamladıklarını ifade etti.
İnşaatta küfeki taşı, almaşık örgü, kesme taş, ahşap hatıllar, paslanmaz metal kenetler, kurşun zıvanalar ve asma makas kullanıldığını söyleyen Akın, tamamıyla geleneksel malzemeler, detaylar ve tekniklerle çalışma yapıldığını anlattı.
Caminin benzerlerinin ortalama saçak yüksekliğinin 5 metre civarında olduğunu ancak kendilerinin 7 metre yüksekliğinde tasarım yaptıklarını belirten Akın, “Minaremizin yüksekliği 18 metre, mahya yüksekliğimiz de 10 metre. Camimizde aynı anda 450 kişi namaz kılabilecek durumda. Camide kullandığımız küfeki taşı Pınarhisar’dan geliyor. Klasik inşaatlarda kullandığımız taştır. Tuğla ve horasan harcıyla birlikte toplam 1630 ton malzeme kullandık. 1630 tonun 1000 tondan fazlasını temelde kullandık. Çünkü, camiyi yaptığımız zemin, çok sağlam bir zemin değildi. Dolayısıyla 4 metre aşağıya kadar inip, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde indiğimiz kanal olarak yığma bir mütemadi temel yaptık. Bunu doldurduk. Ondan sonra da örgü şeklinde temelimizi örmüş olduk.” ifadelerini kullandı.