Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Safranbolu Kurban Bayramı’nda yaklaşık 400 bin ziyaretçiyi ağırladı.
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “açık hava müzesi” olarak adlandırılan Karabük’ün Safranbolu ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yüz binlerce turisti misafir etti.
Osmanlı’nın şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla “Osmanlı’nın parmak izi” olarak adlandırılan tarihi ilçede esnaflar, 9 günlük Kurban Bayramı’nda çifte bayram yaptı.
Türkiye’nin kent ölçeğinde UNESCO Dünya Miras Listesi’nde tek yeri olma özelliği taşıyan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerin tarihte yolculuğa çıkarıyor.
Türkiye’deki yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının 1125’ini bünyesinde barındıran Osmanlı kenti, Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, İzzet Mehmet Paşa ve Köprülü Mehmet Paşa camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla misafirlerine keyifli bir tatil vadediyor.
Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzamasının sektör için olumlu sonuçları olduğunu söyledi.
Yabancı turistte yüzde 522 artış
Bu bayramda deniz sezonu açıldığı için Safranbolu’nun rakiplerinin arttığını ifade eden Ergüder, “Ama Safranbolu her zaman çok iyi bir alternatif. Tatilciler için yakın bir turizm bölgesi. Yine biz bu bayramda, her bayramda olduğu gibi çok büyük bir yoğunluk yaşadık. Aynı zamanda elimizdeki ilk 4 aya göre aldığımız istatistikler ve veriler de bunu doğrular nitelikte. Çünkü ciddi bir artış var. Geçen senenin ilk 4 ayına göre bu senenin ilk dört ayında yüzde 41 totalde artış var. Yabancı turistte yüzde 522 gibi bir artış var, dolayısıyla bu senenin iyi olduğunu görüyoruz” dedi.