Orta Afrika’nın tarihi dokusu Çad’da gezilecek yerler

Afrika kıtasının ortasında yer alan Çad, çöl ve tropikal bitki örtüsüyle birçok rengi bünyesinde barındırıyor. Turistik olarak kısıtlı imkana sahip Çad’da yer alan turistik destinasyonların çoğu başkent Encemine’de bulunuyor.

Farklı kültürler bir arada

Geçmişi, 10. yüzyılda Çad Gölü’nün güneyinde kurulan Sao medeniyetine dayanan Çad, Orta Afrika’da yer alıyor. Kara yüz ölçümü 1.259.200 kilometrekare olan ülkenin Libya, Nijer, Nijerya, Sudan, Orta Afrika ve Kamerun’a sınırı bulunuyor. Birçok farklı etnik kökenin bir arada yaşadığı Çad’da; tarım ve hayvancılığın yanı sıra balıkçılık da yapılıyor.

Başkent Encemine

Başkenti Encemine olan ülkenin denize kıyısı bulunmazken, Çad Gölü burada yer alıyor. Başkentinde çöl iklimi dolayısıyla kahverenginin tonlarının hakim olduğu ülkenin güneyine doğru gidildikçe yemyeşil ovalar ile çeşitli bitki ve ağaç türleri bulunuyor. Ziyaretçiler, kuzeyden güneye giderken renklerin kahverengiden yeşile geçişine tanıklık ediyor.

N’Djamena Ulu Camii

Başkent Encemine’nin en büyük camisi olan N’Djamena Grand Mosque (N’Djamena Ulu Camii), kentin merkezinde yer alıyor. Caminin çevresinde bulunan çarşıda ise kıyafet, aksesuar ve hediyelik eşyalar satılıyor.

Çad Ulusal Müzesi

Çad’ın ulusal tarihiyle ilgili geleneksel kıyafetler ve aksesuarların da aralarında yer aldığı eserler ise National Museum of Chad (Çad Ulusal Müzesi)’da sergileniyor. Aynı zamanda müzenin yer aldığı komplekste bulunan Milli Kütüphane de ziyaret edilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir