Nilüferlerle kaplanan Işıklı Gölü’nde tekne turu heyecanı!

Denizli’de yüzeyi nilüfer çiçekleriyle kaplı olan ve tekne turlarının düzenlendiği Işıklı Gölü, sezonun ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Yapay olarak oluşturulan ve tarımsal sulamada kullanılan yaklaşık 7 bin 300 hektarlık alana sahip olan doğal güzellik; birçok kuş, balık ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Nilüferler arasında tekne turu

Mayıs ayının başından temmuz sonuna kadar geniş bir yüzeyi nilüferlerle kaplanan Işıklı Gölü, temiz suyu ve muhteşem doğasıyla turistlerin ilgisini çeken bir yer haline geldi. Göle kıyısı olan mahallelerden düzenlenen tekne turlarına katılanlar, nilüferlerin arasında kuş sesleri eşliğinde yaklaşık 1 saat boyunca gezinti yapma şansını yakalıyorlar.

Kurban Bayramı tatilinde işlerin hareketlenmesini beklediklerini dile getiren Beydilli Mahallesi’nden tekne turları düzenleyen Hüseyin Köseoğlu, şöyle konuştu:

“Bu sene ilgi, alaka çok güzel. Beklentimizin üzerinde bir ilgi var. Denizli başta olmak üzere Antalya, İzmir, Isparta, Uşak ve Burdur gibi çevre illerden de ziyaretçilerimiz geliyor. Turlarımız yaklaşık bir saat sürüyor. Kayıkla suyun üzerinden nilüferlerin bulunduğu alana gidip geliyoruz. Nilüferlerimiz çok güzel, tarla şeklinde bir yerimiz var. Sabah saat 08.00’de açan nilüfer çiçeklerimiz akşam 17.00’de kapanıyor. Gelen misafirlerimizi memnun bırakmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir