Nevşehir Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında organize edilen Nevşehir Kültür Yolu Festivali 3 Ağustos’ta başlıyor.

Festivalin yedinci durağı

Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yedinci durağı Nevşehir olacak. Festivale ikinci kez ev sahipliği yapacak olan şehir, 3-11 Ağustos tarihleri arasında festival tutkunlarını ağırlayacak.

Kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleri ile bilinen turizm merkezi Kapadokya’nın farklı noktalarında, festival kapsamında konser, sergi, atölye çalışması, söyleşi ve gastronomi sunumları gibi etkinlikler düzenlenecek.

Nevşehir semaları balonlarla süslenecek

8 Ağustos tarihinden itibaren festivalin son gününe kadar 17 ülkeden gelecek figürlü sıcak hava balonları bölge semalarında gösteri uçuşu yapacak.

Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında, Filistin’e yönelik saldırıları anlatan karikatürleriyle dikkat çeken Naci El Ali’nin, özgürlük mücadelesinin sembollerinden biri haline gelen “Hanzala” karakterlerinden oluşan sergisi de ziyarete açılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir