Nevşehir Kültür Yolu Festivali sona erdi! Festivalin yeni durağı: Erzurum

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Nevşehir Kültür Yolu Festivali” sona erdi. Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yedinci durağı olan Nevşehir’de 3 Ağustos’ta başlayan etkinlikler tamamlandı.

Bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen festivalin yedinci ayağı Nevşehir’de 3 Ağustos’ta başlayan etkinliklerle bölge turizmine katkı sağladı. Festival çerçevesinde farklı mekanlarda konser, sergi, gastronomi, atölye çalışması, söyleşi ve tiyatro etkinlikleri düzenlendi.

Kapadokya semaları sıcak hava balonlarıyla süslendi

Kentte bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival çerçevesinde, dünyada sıcak hava balon turlarının en yoğun şekilde yapıldığı bölgede birbirinden ilginç figürlü balonlar peribacalarının üzerinde uçtu. Değişik renk ve figürlü sıcak hava balonları, doğal kaya oluşumlarının üzerinde süzülürken, yerli ve yabancı turistler ortaya çıkan renkli manzarayı seyretti.

Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nin son gününde Avanos ilçesindeki festival alanında bale ve drama izleyip oyun gruplarında eğlenen çocuklar, langırt, ok atma ve tırmanış etkinliklerine katıldı. Sanat tutkunları ise Nevşehir Meryem Ana Kilisesi’ndeki Refik Anadol’un Mercan Rüyaları adlı dijital çalışmasını izledi.

17 Ağustos’ta Erzurum’da

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 17-25 Ağustos’ta Erzurum’da devam edecek. Bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen festival, daha sonra Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya’da da düzenlenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir