Munzur Gözeleri’nde turizm sezonu başladı!

Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Munzur Gözeleri, yaz sezonunda tarihi ve doğal güzellikleriyle turistleri ağırlamaya başladı.

Turizm hareketliliği başladı

Dört mevsim farklı güzellikler sunan doğa harikası; irili ufaklı şelaleleri, göletleri ve çevresinde açan rengarenk çiçeklerle turizm açısından kente büyük katkı sağlayan yerlerin başında geliyor.

Günübirlik turlarla bölgeye gelen turistler, araçlarla Munzur Gözeleri’ne giderek buradaki piknik alanlarında vakit geçiriyor ve Munzur Gözeleri’nin iç kısımlarını gezerek fotoğraf çekimleri yapıyor.

“İstanbul’dan gelen misafirlerimiz de burayı muhteşem buldular”

Munzur Gözeleri’nin manzarasına hayran kaldığını belirten ziyaretçilerden Fatih Kaya, “Buranın dağlar arasında olması nedeniyle çok güzel bir manzarası var. Alanda gezinti yapılırken birçok noktada su gözesine denk geliniyor. Tatil günlerinde şehrin stresinden kurtulup buraya gelmek insanı rahatlatıyor ve çocuklarımız açısından da iyi oluyor. Tatilimizin bir kısmını Munzur Gözeleri’ni gezmeye ayırdık. İstanbul’dan gelen misafirlerimiz de burayı çok muhteşem buldular.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir