Milli Saraylar bayram tatilinde 245 bin kişiyi ağırladı!

Milli Saraylar Başkanlığına bağlı müzeler, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı başta olmak üzere Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları ile tarihi kasırlar ve müzeler, 9 günlük tatilde 245 bin 980 kişiyi ağırladı.

Topkapı Sarayı zirvede yer aldı

Osmanlı medeniyetinden bugüne miras kalan en önemli abidelerden Topkapı Sarayı, 9 günlük bayram tatili süresince 131 bin 826 kişiyi ağırladı. Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin hatıralarını bir arada yaşatan Dolmabahçe Sarayı’nı ise 42 bin 582 kişi gezdi.

Milli Saraylar Resim Müzesi 12 bin 125 kişiyi ağırlayarak bayram tatilinde şehrin kültür-sanat durakları arasında yerini aldı. 9 günlük bayram tatili sürecinde Ihlamur Kasrı’nı 4 bin 256 kişi, Beylerbeyi Sarayı’nı 17 bin 886 kişi ve Küçüksu Kasrı’nı ise 8 bin 545 kişi gezdi.

Çamlıca Camii külliyesi içerisinde yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi, 12 bin 996 kişiyi ağırlayarak ziyaretçilerin gözde mekanları arasına girdi. Milli Saraylar’ın paha biçilemez cam eserlerinin sergilendiği Beykoz Cam ve Billur Müzesi’ni gezenlerin sayısı ise 7 bin 544 kişiye ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir