Mardin Müzesi’nde medeniyetler arası yolculuk!

Milattan önce 12 bin yıldan günümüze Asurlar, Sümerler, Roma, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini sergileyen Mardin Müzesi, ziyaretçilerini tarihte zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Farklı din, dil ve kültüre sahip insanların yüzyıllardır bir arada yaşadığı kentte, 129 yıl önce inşa edilen tarihi yapı şehrin önemli eserlerini bünyesinde barındırıyor.

1694 eser sergileniyor

Geleneksel Mardin evi mimarisinin tüm karakteristik özelliklerini barındıran 3 katlı müzede, 47 bine yakın tarihi eserden 1694’ünün sergilendiği salonlar tarihe ışık tutuyor.

Milattan önce 12 binli yıllardan günümüze kadar geniş bir eser skalasını sergilediklerini aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, şöyle konuştu:

“Mardin bir medeniyetler beşiği olduğu için o medeniyetlerin izini burada görebiliriz. Asurlar, Sümerler, Roma, Selçuklu, Artuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ait çok sayıda eserlerimiz var. Ziyaretçilerimiz burada tarihin izlerini adım adım takip edebiliyorlar. Çok çeşitli salonlarımız var. Mozaikler, yazıtlar gibi herkesin ilgisini çekecek eserler var. Buraya gelen misafirler aslında tarihe bir yolculuk yapıyor. Milattan önce 12 binli yıllardan bugüne dek Mardin’deki medeniyetlerin bıraktıkları izleri takip edebiliyorlar. Kentte yürüttüğümüz kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan eserler bulunuyor. Bir nevi o kazıların hasadını burada sunuyoruz diyebiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir